Wat doe ik

Trainer

Ik ontwikkel en geef communicatie- en gedragstrainingen, leer deelnemers zich beter te presenteren.Wat ik als eerste doe bij een opleidingsvraag is veel vragen stellen en ‘door de regels heen luisteren’. Aansluiting vinden bij wat er al is aan kennis en vaardigheden. En samen het doel bepalen. Daarna maak ik inzichtelijk wat ik ga aanvullen. Zelf ben ik enthousiast over improvisatietheater als methodiek. Het is een middel om te leren je intuïtie te gebruiken bij beslissingen, niet bang te zijn om te falen.  Mijn trainingen zijn altijd maatwerk en pas, ter plekke, mijn programma aan om het gestelde doel te behalen.

Trainingsacteur

 

Als trainingsacteur ben ik ten dienste van de deelnemers. Zal zo weinig mogelijk toevoegen. Luister goed naar de leervraag, en vooral hoe de informatie wordt verteld.  De verzamelde informatie geef ik vorm in mijn rol. Dit maakt mijn acteerwerk sober, dicht bij de werkelijkheid.
Ik geef feedback over hoe ik de situatie, in mijn rol, heb ervaren. Als trainingsacteur kan ik de gedachten van mijn rol vertalen naar de deelnemer. Deze informatie maakt de deelnemer bewust hoe hij / zij overkomt en kan het gedrag aan te passen om het gestelde doel te bereiken.

Door mijn ervaring ken ik bijna alle gangbare communicatie theorieën en modellen. Dit maakt het voor een trainer makkelijk om mij aan te sturen. In het voorgesprek met de trainer vraag ik om heldere afspraken over de rolverdeling tussen trainer en acteur.

Coach

Als persoonlijke coach werk ik op consult basis, en in-company. Graag ga ik naar buiten om te wandelen of te fietsen voor een gesprek.

Ik coach regelmatig contact center medewerkers. Hierbij hanteer ik de ‘ regie methode’ waarbij we één verbeterpunt, al regisserend, aanpakken.

Als teamcoach bedien ik als coach, trainer en acteur het team optimaal. Ik nodig deelnemers uit om op onderzoek uit te gaan. Dit kan door een gesprek, rollenspel, oefening of intervisie. Deze wijze van leren wordt als erg veilig ervaren met concrete resultaten. Zeer geschikt voor onderwerpen als: klantgerichtheid, feedback, samenwerken, veiligheid/roddelen etc.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren